מגשי פירות מעוצבים
(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

ענבים - חיים בריאים וארוכים

ענבים סגולים וירוקים, בהירים וכהים, עם או בלי חרצנים, למאכל או ליין, או אפילו בתור צימוקים, הענבים הם פרי של חגיגות, ואחד מהפירות האהובים בעולם.

לא רק שכל אשכול ואשכול שופע בענבים, אלא שכל ענב וענב שופע בערכים תזונתיים ומתנות לבריאות שלנו.

הענבים שזורים בהיסטוריה האנושית בכלל ובפרט בהיסטוריה של העם היהודי, ותופסים מקום של כבוד לא רק בהיסטוריה ובתרבות שלנו, אלא גם בבריאות שלנו מזה הרבה מאוד זמן.

את הענבים ניתן לצרוך בצורתם הטבעית כפרי או כמיץ ענבים, או בצורה מעובדת את הסוכר הייחודי שלהם, או שמן המופק מהזרעים להם, וכמובן כצימוקי-ענבים. עם כל-כך הרבה הקשרים תרבותיים והיסטוריה, לא פלא שאת הענבים ניתן לצרוך בכל כך הרבה דרכים.

ענבים – לחיים בריאים ו…ארוכים!

אריכות חיים – פיטו-נוטריינים שונים בפירות נחשבים למעודדי חיים ארוכים, ואלו שנמצאו בענבים הם המובילים בקבוצה – בראשם הרסרבטרול (resveratrol) – פוליפנול נוגד חמצון שמעקב את תופעות ההזדקנות של הגוף. בישראל מיוצר זן ענבי המרלו העשיר ביותר ברסרבטרול, ככל הנראה העשיר ביותר בעולם.

סוכרת ורמות סוכר בדם – האינדקס הגליקמי הינו מדד לבדיקת השפעת פחמימות על כמות הסוכר בדם, מושג חשוב ומוכר לכל מי שסובל מסוכרת, לכל מי ששומר על הגזרה, ולספורטאים חובבים ומקצוענים.

למרות מתיקותם המשגעת, ענבים הם בעלי ערך גליקמי נמוך (46-59(, ומחקרים מצביעים על קשר בין צריכת מיץ ענבים ותמצית ענבים לבין רמת סוכר מאוזנת יותר בדם, רגולציה טובה יותר של אינסולין, ורגישות גבוהה יותר של האינסולין המיוצר בגוף – להשפעה מיטיבה על רמות הסוכר.

להזמנת סלסלת פירות מרשימה וטעימה כנסו לקטלוג שלנו

סוכר ענבים – או גלוקוז, היא התרכובת החשובה והעיקרית בייצור האנרגיה בגוף, ותוסף מזון פופולארי בקרב ספורטאים. הספיגה המהירה של סוכר זה בגוף מאפשרת לשריר לקבל בחזרה אנרגיה במהירות, לספוג לגוף חומרים כמו חלבון וקריאטין, ולשפר את תגובת הגוף וההתאוששות מהאימון.

ערכים תזונתיים בענבים, וענבים מעובדים

מ-100 גרם ענבים הגוף שלכם יזכה ב-18 גרם פחמימות, פחות מגרם של שומן, ומרשימה ארוכה של וויטמינים הכוללת, בין היתר – וויטמין B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, ולא פחות מ-14% מהצריכה היומית המומלצת של וויטמין K.

המינרלים החשובים בענב הם קלציום, ברזל, מגנזיום, מנגן, זרחן, פוטסיום, סודיום ואבץ.

צימוקים – צימוק הענב הוא הגרסא היבשה של הענב, ללא תכולת המים שבענב הטרי. בגלל שהם מיובשים אתם מקבלים יותר סוכרים על אותו משקל שצרכתם, והערך הגליקמי שלהם גבוה מזה של הענב הטרי, ולכן מומלץ לצרוך אותם בכמויות נמוכות יותר.

תמצית זרעי ענבים – עדיין ללא גיבוי מחקרי מלא, הטענה העיקרית היא שצריכה של שמן זרעי ענבים עוזרת במניעת מחלות לב הנובעות מכולסטרול גבוה.

שמן זרעי ענבים – לעומת תמצית זרעי הענבים, לשמן המופק מהזרעים יש יתרון בריאותי המגובה על-ידי מחקרים. שמן זה נמצא קשור לעלייה ברמת ה-HDL-C ("הכולסטרול הטוב") בדם.

אולי תרצו לדעת גם...

הסגולות הרבות שיש בתאנים
תאנה (Ficus Carica), אחד משבעת המינים, היא עץ נשיר ממשפחת התותיים. העץ גדל לגובה של 3-8 מטרים, והתאנים מתחילות להבשיל בתחילת הקיץ. לרוב יש 2-3 גלי הבשלה, כאשר השיא העיקרי הוא בין החודשים יולי וספטמבר. מוצאה של התאנה בקדמת אסיה, ממדינות כמו איראן, עיראק וטורקיה. לעץ יש עלים גדולים, רחבים, מעט בשרניים ומחוספסים. למעשה, תאנים הם פרי מדומה, מאחר שהאדם נוהג לאכול את התפרחת (פגה) של העץ. התאנה מופיעה במקרא,…
מלון - אמרתם מלון, אמרתם ויטמינים
מלון (Cucumis Melo) הוא צמח ממשפחת הדלועיים. הוא מכיל כ- 90% מים, עשיר בויטמינים ומינרלים, ונחשב לאחד מפירות הקיץ הפופולריים והזמינים ביותר. המלון טופח כבר לפני אלפי שנים על ידי האדם בגלל פירותיו הטעימים, המתוקים והמשביעים. המלון הוא למעשה צמח עשבי המניב פירות בקיץ. כיום יש זנים רבים של מלון, ביניהם טל הדבש וקנטלופ. ערכים תזונתיים גבוהים ומקור מצוין לויטמינים ואשלגן ישראלים רבים אוהבים לאכול מלון, במיוחד בעונת הקיץ, לאחר…