(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

נו, באים לחגוג בפסטיבל המנגו הבינלאומי?

יש אנשים שפוגשים את פרי המנגו כשהם נוגסים בפיתה מפוצצת בפלאפל עם עמבה נוטפת, ויש כאלה שחולקים לו את הכבוד הראוי כשהם משתתפים בפסטיבל המנגו הבינלאומי שנערך מדי שנה מאז שנת 1987 בתחילת חודש מרץ בדלהי שבהודו. בפסטיבל הזה הנערך תמיד באצטדיון טאלקאטורה נחשפים המבקרים לטעמם של למעלה מ-550 זנים שונים של מנגו (!). חוץ מזה שכל מיני שפים ידועי שם מציגים לראווה תבשילים ומטעמים המבוססים רובם ככולם על הפרי הזה שיכול לבוא בגווני כתום, צהוב, אדום ירוק ואפילו סגול.

תחרות כתיבת סלוגנים לפרי המנגו

אם פעם ייצא לכם לבקר בפסטיבל, אז שתדעו שנערכת בו תחרות אכילת מנגואים עם פרסים שווים (אספקת מנגו לשנה שלמה, נגיד), תחרות כתיבת סלוגנים לפרי המנגו בחסות המועצה האזורית לגננות בהודו, סדנאות מיוחדות לקילוף נכון של מנגו ותחרויות טריוויה. מדי שנה גם מכתירים את פרי המנגו הגדול ביותר. אם חשבתם שזה הפסטיבל היחיד, אז טעות ענקית בידכם – פסטיבלים נוספים נערכים גם במיאמי, בפיליפינים ואפילו בג'מייקה.

אז מה כל כך מיוחד בפרי הזה, חוץ מזה שהוא נורא טעים ואי אפשר לאכול אותו מבלי לצאת חפים מידיים דביקות ומפנים מלוכלכות מעונג? קודם כל, יש למעלה מאלפיים זנים של מנגו בעולם. בארץ מכירים ומגדלים רק את המנגו ההודי, אבל לזן הזה לבדו יש שלל סגולות רפואיות שיכולות לעשות לנו חיים יפים ובריאים, גם בקיץ וגם בחורף.

המנגו התברך בשפע של ברזל, וויטמין סי וויטמין A  (בכמות שהיא פי 20 ממה שיש בתפוז). אנחנו לא מכריחים אתכם לאכול את הקליפה שלו, אבל שתדעו שהיא אכילה בהחלט ושהיא מכילה סלפנוציטים שמחזקים את המערכת החיסונית ולפי כל מיני מחקרים אף עשויים לעצור גידולים סרטניים לא עלינו.

אין לזלזל גם בגלעין שתקוע באמצע הפרי (זה שתמיד מפריע לנו לחתוך אותו כמו שצריך ומבלי להתלכלך בטירוף) מכיוון שיש האומרים שאם משרים את הגלעינים במים הם מסייעים בטיפול בשלשולים, תולעים במעיים ומניעת דימומים. ואם לא דיי בזאת, לא תמו כל פלאיו של הפרי – חליטה מעלי מנגו מסייעת מאוד להורדת חום, להפחתת סכרת, יתר לחץ דם ושוב, שלשולים. בקיצור, אתם מבינים שאם יש לכם בעיות עיכול, מנגו יהיה שם בשבילכם תמיד.

מה עוד לא אמרנו על המנגו? הוא בנוסף לכל שופע בנוגדי חמצון, כאלה שמנטרלים גורמים מסרטנים וארורים. מייחסים לו גם שמירה על דילול ובסיסיות הדם וכן שמירה על כולסטרול נמוך.

אם אתם פחות אוהבים לאכול אותו, לכו על קוקטייל מנגו מרענן שיחליק את העניינים בקיבה, ותכינו גם לחברים. ולסיום, שאלה מאתגרת: מי החליט שמנגו, בננה ומלון, דבש וקינמון מרכיבים את הקוקטייל הכי הכי? יש עוד כל כך הרבה ווריאציות, אז תשתדלו להיות מקוריים!

אולי תרצו לדעת גם...

פיטאיה - זווית נוספת על הפרי
פיטאיה, פרי דרום אמריקאי, אשר נקרא גם פרי גן עדן בשל יופיו וצבעיו המרהיבים. מעבר ליופיו ומראיו הייחודי יש לו יתרונות בריאותיים רבים שכדאי לכם לדעת. הפיטאיה שייך למשפחת הקקטוסים והוא מגיע ללא קוצים וקליפתו אדומה, ורודה ואפילו צהובה לפני קילופו בדרך כלל מאוד קשה לדעת מה תגלו בפנים, יכול להיות שתמצאו בפנים פרי בצבע סגול חזק ולפעמים צבע לבן עם זרעים קטנטנים בצבע שחור. ניתן למצוא את הפרי בשווקים…
סברס - אמרתם מקסיקו?
סברס (Opuntia Ficus Indica) הוא הכינוי שתושבי ישראל העניקו לצמח הצבר המצוי. הפרי של הצבר מחוספס וקוצני מבחוץ ורך, טעים ומתוק מבפנים. מוצאו של הסברס, כמו רוב הקקטוסים בעולם, מדרום אמריקה וממרכזה, כאשר הסברס נחשב לצמח לאומי ידוע ופופולרי במקסיקו, ואף ניתן לראותו מוצג בין סמלי המדינה. סברס הגיע לאגן הים התיכון ולארץ ישראל על ידי סוחרים ספרדיים, והצמח נקלט היטב באדמות המדינה והתפשט במהירות. בגלל הקוצניות של הצמח, יש…