(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

נו, באים לחגוג בפסטיבל המנגו הבינלאומי?

יש אנשים שפוגשים את פרי המנגו כשהם נוגסים בפיתה מפוצצת בפלאפל עם עמבה נוטפת, ויש כאלה שחולקים לו את הכבוד הראוי כשהם משתתפים בפסטיבל המנגו הבינלאומי שנערך מדי שנה מאז שנת 1987 בתחילת חודש מרץ בדלהי שבהודו. בפסטיבל הזה הנערך תמיד באצטדיון טאלקאטורה נחשפים המבקרים לטעמם של למעלה מ-550 זנים שונים של מנגו (!). חוץ מזה שכל מיני שפים ידועי שם מציגים לראווה תבשילים ומטעמים המבוססים רובם ככולם על הפרי הזה שיכול לבוא בגווני כתום, צהוב, אדום ירוק ואפילו סגול.

תחרות כתיבת סלוגנים לפרי המנגו

אם פעם ייצא לכם לבקר בפסטיבל, אז שתדעו שנערכת בו תחרות אכילת מנגואים עם פרסים שווים (אספקת מנגו לשנה שלמה, נגיד), תחרות כתיבת סלוגנים לפרי המנגו בחסות המועצה האזורית לגננות בהודו, סדנאות מיוחדות לקילוף נכון של מנגו ותחרויות טריוויה. מדי שנה גם מכתירים את פרי המנגו הגדול ביותר. אם חשבתם שזה הפסטיבל היחיד, אז טעות ענקית בידכם – פסטיבלים נוספים נערכים גם במיאמי, בפיליפינים ואפילו בג'מייקה.

אז מה כל כך מיוחד בפרי הזה, חוץ מזה שהוא נורא טעים ואי אפשר לאכול אותו מבלי לצאת חפים מידיים דביקות ומפנים מלוכלכות מעונג? קודם כל, יש למעלה מאלפיים זנים של מנגו בעולם. בארץ מכירים ומגדלים רק את המנגו ההודי, אבל לזן הזה לבדו יש שלל סגולות רפואיות שיכולות לעשות לנו חיים יפים ובריאים, גם בקיץ וגם בחורף.

המנגו התברך בשפע של ברזל, וויטמין סי וויטמין A  (בכמות שהיא פי 20 ממה שיש בתפוז). אנחנו לא מכריחים אתכם לאכול את הקליפה שלו, אבל שתדעו שהיא אכילה בהחלט ושהיא מכילה סלפנוציטים שמחזקים את המערכת החיסונית ולפי כל מיני מחקרים אף עשויים לעצור גידולים סרטניים לא עלינו.

אין לזלזל גם בגלעין שתקוע באמצע הפרי (זה שתמיד מפריע לנו לחתוך אותו כמו שצריך ומבלי להתלכלך בטירוף) מכיוון שיש האומרים שאם משרים את הגלעינים במים הם מסייעים בטיפול בשלשולים, תולעים במעיים ומניעת דימומים. ואם לא דיי בזאת, לא תמו כל פלאיו של הפרי – חליטה מעלי מנגו מסייעת מאוד להורדת חום, להפחתת סכרת, יתר לחץ דם ושוב, שלשולים. בקיצור, אתם מבינים שאם יש לכם בעיות עיכול, מנגו יהיה שם בשבילכם תמיד.

מה עוד לא אמרנו על המנגו? הוא בנוסף לכל שופע בנוגדי חמצון, כאלה שמנטרלים גורמים מסרטנים וארורים. מייחסים לו גם שמירה על דילול ובסיסיות הדם וכן שמירה על כולסטרול נמוך.

אם אתם פחות אוהבים לאכול אותו, לכו על קוקטייל מנגו מרענן שיחליק את העניינים בקיבה, ותכינו גם לחברים. ולסיום, שאלה מאתגרת: מי החליט שמנגו, בננה ומלון, דבש וקינמון מרכיבים את הקוקטייל הכי הכי? יש עוד כל כך הרבה ווריאציות, אז תשתדלו להיות מקוריים!

אולי תרצו לדעת גם...

פרי הרימון וסגולותיו
הרימון, פרי עסיסי, מתוק-חמצמץ, פרי ישראלי שמאפיין את המדינה ומצא את דרכו להיסטוריה ולתרבות שלנו. פרי שמסמל שפע, ברכה, הצלחה, שגשוג, וכמובן - בריאות. כבר במסורת הרפואה היהודית העתיקה הרימון מוזכר לא מעט פעמים, והרמב"ם מזכיר אותו כבעל סגולות מרפא שונות. לא רק הפרי עצמו, אלא אף קליפת הרימון היבשה משמשת כתרופה לעצירת דימום, הקלה על חמרמורת שלאחר שתיית אלכוהול מרובה, ולרשימה ארוכה של מכאובים ובעיות בריאות שונות ומשונות, מהעולם…
אבטיח - אדום אדום
אבטיח (Citrullus Lanatus) הוא שיח ממשפחת הדלועיים בעל פרי גדול המשמש למאכל. מוצאו של הפרי מאפריקה המשוונית וממדינות דרום אפריקה, וניתן לגדל את הצמח גם ללא השקיה בתנאי בר (בעל). לצמח יש פרחים גדולים בגוון צהוב בהיר. הפרי נחשב למאכל פופולרי ואהוב על ילדים ועל מבוגרים כאחד, וכיום ניתן לרכוש אותו במשך חודשים ארוכים, כמעט בכל העולם. משקל הפרי יכול להגיע עד 20 ק"ג, כ- 90% ממשקלו הוא מים. צבע…