(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

טיפים ודגשים לאכילת פירות וירקות לתינוקות?

כהורים לילדים, אנו רוצים את הטוב ביותר עבורם. ההשקעה בילדים הינה השקעה עצומה כאשר מטרת העל היא לגדל אותם כילדים בריאים. כאשר מדובר בבריאות, אחד הגורמים המשפיעים ביותר על בריאותו של הילד הוא התזונה שלו. כיום ישנה מודעות גדולה לכל סוגיית התזונה וחשיבותה, בעיקר כשמדובר בתינוקות. שלבי ההתפתחות של התינוקות מושפעים רבות מהמזון אותו הם צורכים ולכן חשוב להעניק תשומת לב מירבית לכל הפן התזונתי. אחד המזונות המומלצים והבריאים עבור תינוקות, עם המעבר למזון המוצק, הם הפירות. אילו פירות מומלצים עבורם?

הבננות

כאשר אנו עושים את המעבר אל המזון המוצק לתינוק שלנו, בננות ניצבות בראש ההמלצות מאחר שמדובר בפרי עשיר בפחמימות, כך שהוא מספק אנרגיה רבה, כמו גם סיבים, התורמים למערכת עיכול בריאה ותקינה. כאשר מדובר בבננה כמזון לתינוקות, חשוב לוודא כי היא בשיא הבשלות על מנת שיהיה ניתן למעוך אותה למרקם של משחה. יתרה מזאת, בשלות הבננה תבטיח עיכול קל לתינוקות. היתרון הגדול בפרי שכזה הוא אפשרות ההתניידות איתו ביציאה מהבית, שכן קליפתו מגנה עליו ואפשר להגיש אותו בקלות לתינוק גם עם היציאה מהבית, ללא צורך בשטיפה.

פירות הדר

אחד הדברים המזוהים ביותר עם פירות ההדר, הוא הנוכחות העשירה והנפלאה של ויטמין C בהם. פירות ההדר הכוללים תפוז, מנדרינה, קלמנטינה ואשכוליות, עשירים בויטמין אשר מסייע לבניית הקולגן בשרירים. כאשר מדובר בפירות הדר כמזון לתינוקות, ישנה המלצה להמתין עד גיל שנה, מאחר שהם עלולים להיות חומצתיים מדי עבורם. לאחר גיל שנה תוכלו להגיש אותם, והרי הם נחשבים כמזון על לתינוקות.

עגבניות

רבים מתייגים את העגבנייה כירק, אך העגבנייה היא פרי לכל דבר. העגבניות נפלאות לתינוקות והפיגמנט האדום שבהן מסייע למניעת מחלת הסרטן ומחלות לב. כאשר התינוקות עוברים למזון מוצק, המון פעמים מעט פסטה ברוטב עגבניות משמשת כארוחת הצהריים. כאן חשוב להדגיש כי הרטבים הקנויים גדושים בשמן, במלח ובסוכר, אך אם תכינו את רוטב העגבניות בבית מעגבניות טריות, תעניקו לתינוק את הטוב ביותר.

מעבר למזון מוצק

על מנת להבטיח את בריאות התינוק ואת השקט הנפשי שלכם, מומלץ להתייעץ עם רופא הילדים המטפל בו עם המעבר למזון המוצק: קבלו ממנו המלצות אודות סוגי המזון ולגבי התדירות שיש להאכיל את התינוק בהם.

אולי תרצו לדעת גם...

קרמבולה – שילוב מושלם בין יופי לבריאות
קרמבולה (Carambola) הוא עץ פרי המשתייך למשפחת החמציציים, ומקורו במדינות מדרום מזרח אסיה בהן יש אקלים טרופי. הפרי נחשב לאהוב ולפופולרי בקרב תושבי מדינות דרום מזרח אסיה, לרבות תאילנד, סין, צפון הודו, וייטנאם, הפיליפינים ועוד. פרי הקרמבולה נחשב לאחד ממזונות העל והוא עשיר בוויטמינים שונים כמו ויטמין A וויטמין C. כמו כן, הפרי עשיר בחומצה אוקסאלית, במינרלים ובסיבים תזונתיים. כדאי לדעת כי מגדלים קרמבולה גם בישראל, באמצעות חממות או בסככות…
הסגולות הרבות שיש בתאנים
תאנה (Ficus Carica), אחד משבעת המינים, היא עץ נשיר ממשפחת התותיים. העץ גדל לגובה של 3-8 מטרים, והתאנים מתחילות להבשיל בתחילת הקיץ. לרוב יש 2-3 גלי הבשלה, כאשר השיא העיקרי הוא בין החודשים יולי וספטמבר. מוצאה של התאנה בקדמת אסיה, ממדינות כמו איראן, עיראק וטורקיה. לעץ יש עלים גדולים, רחבים, מעט בשרניים ומחוספסים. למעשה, תאנים הם פרי מדומה, מאחר שהאדם נוהג לאכול את התפרחת (פגה) של העץ. התאנה מופיעה במקרא,…