מגשי פירות מעוצבים
(0)

מבחר הפירות
היומי

בלוג

הקוקטיילים שיעשו לכם את החורף הקרוב

החורף תמיד מעלה אסוציאציות על שוקו חם עם קצפת מתחת לפוך, אבל בינינו, זה מתוק ולא בריא בעליל! דווקא בחורף צריך לשתות כמה שיותר שייקים וקוקטיילים עם פירות שמחזקים את המערכת החיסונית ועוזרים לה לצלוח את תחלואי העונה הקרה בהצלחה יתרה. צר לנו, אבל שוקו טעים ככל שיהיה לא יוכל להילחם בשפעת!

הנה כמה הצעות לקוקטיילים ושייקים בריאים ומפתים בעליל:

קוקטייל בננה בניחוח אקזוטי

קודם כל, מה אנחנו צריכים?

  • חצי אבוקדו מקולף
  • 2 בננות בשלות ויפות
  • כוס חלב קוקוס (אפשר להחליף גם סוג חלב אחר לטעמכם)
  • 2 תמרי מג'הול (הם רכים וקלים לערבול)
  • חצי כפית אבקת קקאו בשביל שזה ירגיש קצת כמו פודינג שוקולד
  • שליש כוס ליקר תפוזים או ליקר בננות

ועכשיו, איך מכינים?

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבים היטב עד שמתקבל שייק בעל מרקם קטיפתי, מזין ומשביע בטירוף. אחרי כמה שלוקים תרגישו שאתם במקום אחר לגמרי. לרוויה!

קוקטייל מנגו שיעיף כל בחורה

רוצה לפנק את הבחורה שלך? קודם כל תכין לה משהו טעים לאכול, וליד האוכל פנק אותה עם קוקטייל שיעשו לה תערובת חושים וטעמים בפה ובנשמה. עכשיו בחורף אין על קוקטייל מנגו עסיסי.

קודם כל, מה אנחנו צריכים?

  • מנגו אחד קלוף וחתוך לקוביות
  • 40 מ"ל מרטיני ביאנקו
  • 30 מ"ל מרטיני דריי
  • 50 מ"ל קרם קוקוס (אפשר מקופסה)
  • 30 מ"ל סירופ מנגו
  • קליפת לימון חתוכה לרצועות דקות
  • קוביות קרח

ועכשיו, איך מכינים?

מתחילים עם לטחון בבלנדר את קוביות הקרח ביחד עם המרטיני ביאנקו והמרטיני דריי.

בשלב הבא שמים בשתי כוסות הגשה פלחי מנגו ומוזגים מעט מתערובת המרטיני. מכסים בקרח הגרוס ושופכים מעל קרם קוקוס ואת סירופ המנגו. לסיוט מקשטים בקליפת הלימון. שיהיה לכם לרוויה!

קוקטייל קיווי מרענן חושים

קודם כל, מה צריך?

  • 800 מ"ל יין לבן
  • 5 יחידות קיווי (קלוף וחתוך לקוביות)
  • 2  תפוח ירוק (חתוך לקוביות)
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • 120 מ"ל מי סוכר
  • נענע קצוצה
  • 2 חלבוני ביצה טרופים
  • קרח

ועכשיו, איך מכינים?

שמים בתחתית כל כוס חופן קוביות קיווי וחופן של תפוח. מערבלים בבלנדר את הפירות שנותרו עם מיץ הלימון, הסוכר, הנענע, החלבונים, היין והקרח עד שמתקבלת תערובת אחידה. לסיום יוצקים את התערובת בגובה 3/4 כוס יין.

ועכשיו נעבור לגזרת סדנת קוקטיילים לחורף שמחממים את הגרון ואת כל הגוף בימים הקרים:

סיידר תפוחים ביין

אין על משקה כל כך קלאסי מזה לחימום הלילות הקרים – סיידר תפוחים חם עם יין שמשמח ללבן אנוש. זה המשקה שבאמת הכי כיף לשתות מתחת לפוך, הרבה יותר משוקו.

קודם כל, מה צריכים?

  • 200 מ"ל סיידר תפוחים
  • 2 מקלות קינמון
  • 80 מ"ל יין אדום אדום
  • תפוח קלוף וחתוך לפלחים יפים לטובת הקישוט (והאכילה בסוף)

ועכשיו, איך מכינים?

מחממים בסיר קטן את סיידר התפוחים בצוותא עם היין האדום ומקלות הקינמון עד שנבחין ברתיחה. בשלב הבא נמזוג את המשקה המהביל עם הריח המטמטם לתוך כוס קוקטייל גבוהה. כמעט סיימנו בעצם, נותר רק לשים את פלחי התפוחים בצד הכוס לקישוט. לרוויה!

סנגריה הדרית

תשאלו כל ספרדי ברחוב, והוא יגיד לכם שאין על משקה הסנגריה. שם בספרד אוהבים להגיש את פונץ' היין בגרסה הקרה שלו, אבל אנחנו רוצים לחמם לכם את הגוף כמו שצריך, אז הנה גרסה למשקה חם וטעים עם מיץ הדר מפוצץ בויטמין סי.

קודם כל, מה צריכים?

  • 200 מ"ל יין אדום
  • כפית סוכר אחת
  • קצת מים רותחים
  • רבע כוס מיץ תפוזים
  • 15 מ"ל ליקר תפוזים
  • 2 מקלות קינמון
  • כפית ציפורן
  • קוביות תפוח עץ ותפוז לטובת הקישוט

ועכשיו, מה עושים?

ממירים סוכר במעט מים רותחים ונותנים לו להתקרר. מניחים בסיר את הפירות החתוכים ושופכים עליהם את הסוכר המומס, ביחד עם הליקר, הקינמון, הציפורן ומיץ התפוזים. בשלב הבא מוסיפים לחגיגה את היין האדום, מחממים הכולל ביחד על אש קטנה ומעבירים את התערובת הטעימה שנוצרה לקנקן הגשה. לרוויה!

להזמנת סלסלת פירות לחץ כאן

אולי תרצו לדעת גם...

מגשי אירוח חלבי עם מגשי פירות מעוצבים
אם אתם עומדים לארח חברים או קרובי משפחה, אם אתם עומדים לקיים אירוע חברה או כנס מקצועי, מפגש חברים לכיתה, מסיבת עובדים או כל אירוע אחר, לכיבוד שיוגש במהלך האירוע יש משקל רב בהצלחתו. לבחירת הכיבוד משמעות לא מבוטלת גם ביצירת האווירה וגם ברושם שיקבלו האורחים המוזמנים. על מנת שהתפריט שנבחר ללוות את האירוע יתאים לכל המשתתפים, מומלץ להתמקד באפשרויות הכשרות או לבחור באירוח חלבי שימנע אי נעימויות מול ציבור…
נו, באים לחגוג בפסטיבל המנגו הבינלאומי?
יש אנשים שפוגשים את פרי המנגו כשהם נוגסים בפיתה מפוצצת בפלאפל עם עמבה נוטפת, ויש כאלה שחולקים לו את הכבוד הראוי כשהם משתתפים בפסטיבל המנגו הבינלאומי שנערך מדי שנה מאז שנת 1987 בתחילת חודש מרץ בדלהי שבהודו. בפסטיבל הזה הנערך תמיד באצטדיון טאלקאטורה נחשפים המבקרים לטעמם של למעלה מ-550 זנים שונים של מנגו (!). חוץ מזה שכל מיני שפים ידועי שם מציגים לראווה תבשילים ומטעמים המבוססים רובם ככולם על הפרי…